ISTRAŽITE BEOGRAD KROZ INTERAKTIVNU IGRU

 

Ako nikada niste bili u Beogradu, interaktivna potraga će vas provesti kroz grad i uz nju ćete otkriti sve važne, ali i one skrivene detalje grada. Čak i ako ste već bili u Beogradu ili tu živite, kroz potragu pozivam vas da ponovo istražite Beograd. Možda to nije nešto što biste uzeli u razmatranje, ali je jedan od najboljih načina da vidite novu stranu Beograda.

BeoQuest je začetnik ideje istraživanja i upoznavanja grada kroz interaktivnu igru potrage. Specijalizovani su za kreiranje dinamičnih aktivnosti kroz koje na zabavan način možete da upoznajete istoriju, umetnost i običaje Beograda trag po trag.

 

istražite Beograd

 

Šta je beogradska potraga?

Beogradska potraga je igra, koja sadrži različite zadatke, zagonetke i izazove kroz koje ćete moći da istražite Beograd. Igra je pogodna za sve putnike koji žele da istraže grad na interaktivan i zabavan način. Rešavanjem zadataka vi učite o Beogradu i Srbiji. Beogradska potraga je ustvari mapa sa spiskom zadataka (nije aplikacija). Zadaci nisu međusobno povezani, te se nećete zaglaviti u gradu ukoliko nešto ne možete da rešite. Cilj igre je prikupiti odgovore na zadatke koji su razbacani oko definisanih područja. Nije potrebna posebna oprema, samo mašta, mudrost i udobna obuća. Da bi sakupila bodove, grupa mora da reši zagonetke, otkrije detalje posebnih lokacija ili kreativno ispuni zadatak.

  • Osnovna i najpovoljnija potraga

  • Zadaci nisu međusobno povezani

  • Nije vam potrebna posebna oprema za učestvovanje, samo mobilni telefon za slikanje

  • Možete da zakažete potragu kada god vama odgovara

  • Potraga je vaš vodič kroz grad

 

istražite Beograd

 

JEDAN OD PRIMERA TIPIČNE BEOGRADSKE POTRAGE

12:00 POČETAK

Nalaženje na dogovorenom mestu u centru grada, predstavljanje igre i pojašnjavanje pravila. Učesnici se dele u timove i svaki tim dobija svoju kovertu sa mapom i zadacima.

12:10 – 14:10 BEOGRADSKA POTRAGA JE U TOKU

Igra je vaš vodič i vi rešavajući zadatak po zadatak, na zabavan način, saznajete nešto novo o Beogradu. Vaš tim sakuplja poene tako što rešava zagonetke, otkriva zanimljive činjenice, ispunjava izazove ili dolazi do traženog rešenja u direktnom kontaktu sa lokalnim stanovništvom.

14:10 – 14:30 KO JE POBEDIO?

Nalazimo se na cilju, prebrojavamo poene i proglašavmo pobednički tim.

 

Logistički detalji:

  • Broj učesnika:od 2 do 8 po grupi

  • Vreme:od 2 do 3 sata

  • Potrebna oprema:udobna obuća i fotoaparat (mobilni telefon takođe odgovara), mi obezbeđujemo sve ostalo

  • Broj grupa po terminu je ograničen.

 

“What the map cuts up, the story cuts across” Michel de Certeau

 

 istražite Beograd

 

 

Tokom potrage učesnici će biti ohrabljeni za interakciju sa lokalcima, da vide kako stvarni život ovde izgleda, iza spektakulranih turističkih atrakcija. Svaka lokacija u gradu ima svoju priču, i mi ih razotkrivamo zajedno. Na taj način, čuvamo iste od zaborava, jer priča je živa samo dok se prenosi. Nema boljeg načina da se upozna kultura nego kroz susret sa ljudima, u prostoru u kom žive i čine ga takvim kakav jeste. Urbane legende, romantične priče ili skrivene poruke – sve je tu i čeka da bude otkriveno. Dodjite, i zajedno sa nama istražite Beograd!

 

Sa igrama potrage, pruža vam se prilika da istražite Beograd na jedinstven način i kreirati nezaboravnu priču koju će poneti dalje na svoje putovanje.

 

Ukoliko želte da zakažete potragu ili imate dodatna pitanja pišite na info@beoquest.net

http://beoquest.rs/en/